De ubevidste astronauter

Rebecca Skothes PhD, forfatter til The Formula for Childbirth Trauma, har skrevet en meget nyttig bog om at klare både far-til-være og mor. Det kaldes præget: Hvordan en samme førende års erfaring forme Futureers, og Perringes.

Denne klassiske bog handler om, hvordan vores miljø former os, hvordan visse kulturelle budskaber påvirker, hvordan vi lever, og de negative virkninger af medierne. Jennifer, min klient, læser i øjeblikket bogen. Therapid læsning udgave er tilgængelig i tre udgaver. Det har et særligt cover, der er kysset med lilla blæk. Dette matcher hendes bryllup farveskema. Hendes øjne blev større, da hun læste, og hendes hænder greb siderne. Hun vidste, at hun havde set bogen før, og hun læste den. Men denne gang blev hun overvældet af dens indhold.

Jennifer blev undertrykt af PTEveryone røde bogmærker efter hendes anden fødsel. Dette fulgte efter en langvarig intern dialogproces. Hun havde besluttet at have sin mor og svigerfar sammen et par år før. Svigerfaren var en ven af hendes familie. Hun var ude af stand til at tilpasse sig ændringen og følte, at hun ikke var klar til det. Hun forestillede sig en domstol af læger fortæller hende, at hun ikke var egnet til at blive mor i september. Jeg fik at vide af hende, at hun stadig er hendes mors barn. Hun nævnte ikke, at hendes mor aldrig havde set deres ansigter sammen som babyer. Jennifer opdagede sin mor, når glad, og villig til at elske sin mor, selv om hun var i fuldstændig søvnmangel, mens hendes mor lå ved siden af hende. Det var som at genforene en familie, der var blevet adskilt, bortset fra dagen. Jennifer drømte, at hun så sin svigermor og svigermor i drømmen. Hun vågnede op for at finde sin mor og far liggende i sengen “klædt” og gør deres shopping. I den sidste scene af drømmen spurgte begge forældre hinanden, hvordan de havde det.

Kvindernes hensigt

Jennifer spurgte mig, om hun ville skrive om sit besøg på hospitalet. Hun gentog: “Jeg vidste ikke, jeg havde tvillinger, jeg har aldrig været gravid.” Jeg er gift med min mand, og jeg elsker ham. Det blev klart for mig, at Jennifer skrev om sine personlige oplevelser, og hvorfor hun valgte at skrive om sin mors kærlighedsaffære og hendes brors følelser. Denne oplevelse lærte hende at bruge ord til at udtrykke sine indre følelser, især i drømme. Dette var også en stor oplevelse. Men, måske vigtigst af alt, det tillod mig at observere Jennifer’s underbevidsthed stemme. Jeg tænkte ved mig selv, jennifer kunne skrive om, hvad hun oplevede og hjælpe kvinder komme igennem disse følelser. Jeg tænkte ved mig selv, denne bog blev skrevet. Hvorfor fik de kvinder det ikke? Er det muligt, at de var så optaget i deres private verdener, at de ikke kunne smide deres uvelkomne emner i deres drømme. Jennifer sagde: “Jeg er glad for, at jeg skrev det,” men det fortæller dig ikke meget om mit eneste minde om dansen.

Mange børn har måttet leve med mødre, der ikke er i harmoni med deres eget selv, og hvordan man kan være mor. Deres mødre har chancen for at være de mødre, de aldrig har været, minderne til at holde, men nogle gange frygten for, hvad fremtiden bringer.

Jennifers barndomsminder er grundlaget for bogens styrke. De giver os et positivt billede af, hvordan det kan se ud for forældrene, og hvordan de kan følge forskellige regler. Men deres kærlighed til hinanden, selv om ufuldkommen, er musik i en mors ører. Jennifer’s bog fik mig til at føle mig som andre mødre, der havde lignende oplevelser som mine. Jeg følte mig inspireret til at dele mine følelser med arbejdende mødre.

Mødre har magt til at kontrollere deres barns handlinger.

Skriv ned, hvad du ved.

Husk dine drømme, være åben for, hvad du elsker, og lære af dem.

Moderskab er essensen af omsorg.

Bogen “Mødrene”, er nu en del af mit daglige liv. Det har skabt et nyt sæt af oplevelser, der har hjulpet mig modne og blive mor, samt en forfatter. For at dele detaljerne i mit liv, skriver jeg. Det hele. Så spurgte jeg mig selv, hvorfor jeg ventede så længe med at skrive om dette meget vigtige emne til mig. Hvorfor giver jeg mine læsere så mange emner at diskutere?

Skriv kommentar